Játszható terek:

Játszótereket építünk kicsiknek és nagyoknak, játszani és találkozni. Természet közeli, szabad játékra alkalmas tereket, ahol az eszközök nem behatárolják, hanem a tér kialakításában rejlő, felfedezésre váró lehetőségekkel megsokszorozzák az élményt. Tereket, ahol a játék kaland, mozgás, tapasztalás és tanulás is egyszerre. Közösségi tereket, ahol szülő és gyermek játékhoz vagy beszélgetéshez társat talál, ahol a színek, egyedi formák, természetes anyagok és fantázia világában az időtöltés is élmény. Tereket, amelyek játszani hívnak és játszva tartanak.

 

Műhely:

Társaságunk 2000-ben alakult egy baráti közösségből, de első játszótereinket már lassan 20 éve építettük. Tagjaink között található asztalos, erdész, kerttervező, néprajzos és szobrász is; egymást kiegészítve közös alkotásként létesülnek játszótereink. Munkáink mára megtalálhatóak az egész országban és határain túl is, Mecklenburg-tól Provance-ig és Basel-től Temesvárig. Szakértelem és tapasztalat, minőség és élmény: az eltelt idő spontán hozadéka, tudatos fejlődés és az újra való nyitottság eredménye. Ma is örömünket leljük munkánkban és arra törekszünk, hogy a játszótereket megvalósítani kívánó közösségekkel, intézményekkel való együttműködésünk révén jobb, játszhatóbb játszóterek jöjjenek létre.

Tagjaink:

Pikó Viola   tervezés
Zsuponyó Beáta   festés
Kassai Bálint   kivitelezés
Kocsis Zoltán   kivitelezés
Horváth Csongor   kivitelezés
Kocsis Csaba   értékesítés
Kotormán László   szobrász
Gerstenkorn Román   szobrász
Takács Edvárd   tervezés
 

A minőség:

Munkáinkat megrendelésre, egyedileg, minőségi alapanyagokból, kézműves minőségben készítjük. Tartósságuk garanciája az általunk használt faanyagok nagyfokú időjárásálló képessége: az Európában növő fafajok közül egyedül 1. osztályú tartóssági fokozatba sorolt - szijácsmentes - akác és a szintén rendkívül tartós tölgy és vörösfenyő. Az anyaghasználat és megmunkálás minőségét a szabványoknak való megfelelőség vizsgálatai is tanúsítják. Amire nincs írott tanúsítvány, mi mégis a műszaki minőséggel megegyező fontosságúnak tartunk, az a játékélmény minősége, a gyermek testi, lelki és szellemi fejlődésére gyakorolt hatása.

 

Biztonság:

Gyerekjáték, mondhatnánk a játszóterekről, de gyermekeink épsége mégsem az. A játszószerek és játszóterek biztonságosságát kötelező érvényű szabványok szabályozzák, hogy az önfeledt játék során a gyermekek ne kerülhessenek önhibájukon kívül előre nem látható veszélyhelyzetekbe. Játékaink és játszótereink ezen vonatkozó MSZ EN 1176:2008 és MSZ EN 1177:2008 szabványoknak való megfelelőségét akkreditált szervezetek tanúsítják. Gyermekeink épségéhez azonban legalább ennyire szükséges, hogy a koruknak megfelelő játszókörnyezetben megtanulhassák a tér érzékelését, a veszélyek felismerését és a kockázatok vállalását; hogy a játék során megismerhessék és fejleszthessék képességeiket.

 

Egyediség:

Nem lehetetlen a szabványok előírásainak úgy megfelelni, hogy közben megőrizzük a természetes formák játékosságát, a játék élményét és a fantázia szabadságát. Minden egyedi elképzeléshez vállalni tudjuk a szabványoknak megfelelő tervezést, kivitelezést és tanúsíttatást. Ez tényleg gyerekjáték.

 

Társadalmiság:

Saját munkáinkat kínáljuk Önöknek helyi alapanyagok felhasználásával és helyi szolgáltatások igénybevételével. Tevékenységünk során figyelemmel vagyunk természeti és épített környezetünkre, segítjük a közösségek működését és együttműködését, és keressük az ökológiai és társadalmi felelősséget is érvényesítő vállalkozás lehetőségét.